r
r
r

 

TIPOGRAFIA SPERIMENTALE
In 2011 startte Agnes la Tipografia Sperimentale in Casamaggiore (Italië, grens Toscane/Umbrie nabij Lago Trasimeno), het atelier voor experimentele druktechnieken. In dit atelier staan alle mogelijkheden tot het experiment centraal; het is ruim en volledig ingericht om optimaal uiting te kunnen geven aan haar diversiteit aan onconventionele druktechnieken. De keuze voor de locatie is voor de hand liggend: met een bijzondere voorliefde voor Italië en haar rijke cultuur plus de fascinatie voor de thematiek van architectuur biedt deze omgeving –met historische steden als Siena, Perugia, Firenze, Montepulciano- volop inspiratie.

Alle materialen en gereedschappen zijn voor handen om de liefde voor het experimenteel drukken met anderen te kunnen delen. Agnes organiseert workshops voor beginners en gevorderden en nodigt belangstellenden graag uit in haar ontdekkingstocht naar mogelijkheden.

http://www.agnesdenhartogh.nl/

http://www.agnesdenhartogh.nl/

“Ik koester al jaren een speciale liefde voor diverse papiersoorten. Ik heb de afgelopen decennia uit alle mogelijke uithoeken van de wereld papier meegenomen. Placemats, tafelkleden, verpakkingsmaterialen. Het materiaal van gedroogde theezakjes en koffiefilters is fantastisch: de achtergebleven sporen van de gebruik vertellen zowiezo al een autonoom verhaal van vorm en kleur. Blijkbaar zie ik het ook als een plicht om als kunstenaar mee te gaan in een nieuwe tendens van duurzaamheid. Een manier van anders kijken naar materialen geeft telkens weer nieuwe impulsen."

Naast variaties op hoog- diep- en vlakdruk biedt Agnes ook workshops waarin zelf papier geschept kan worden.

http://www.agnesdenhartogh.nl/

http://www.agnesdenhartogh.nl/

http://www.agnesdenhartogh.nl/

http://www.agnesdenhartogh.nl/

 

 

 

http://www.agnesdenhartogh.nl/

 

 

 

Tipografia Sperimentale
Agnes den Hartogh
Via Frattavecchia - Casamaggiore 11
06061 Castiglione del Lago (PG)

'Agnes' workshop was very interesting. My normal work is small scale in pen and ink and very often quite detailed - so using these printing techniques I was well out of my comfort zone - but Agnes was always helpful and enthusiastic. I would thoroughly recommend it especially if you're looking to try out something totally new or different to what you've done before.!'
Rowland Jones (more>>)

" Wat zo leuk is aan al die experimentele druktechnieken: alles gaat terug naar het basisprincipe van de dingen die ik als kind ooit wel eens heb gedaan: met de platte kant van een potlood een stuiver 'overtrekken', met een aardappel en een gevaarlijk scherp mesje een stempel maken... Met de middelen, materialen en mogelijkheden die Agnes me heeft aangereikt, ben ik op een heel andere manier en heel veelzijdig weer aan de slag gegaan en voort gaan borduren op die principes uit mijn kindertijd. Het is onvoorstelbaar wat er met zoveel verschillende materialen allemaal mogelijk is!"
(cursist, 54 jaar)