r
r
r

 

CASAMAGGIORE EN DE OMGEVING
Casamaggiore ligt op de grens Umbrie en Toscane. We lezen het vaak en kunnen het alleen maar beamen: met foto's kun je de schoonheid van het landschap niet laten zien; je moet het ervaren. De prachtige omgeving met glooiende heuvels, vakkundig gerestaureerde borgo's, en karakteristieke cypressen wordt afgewisseld met een rijkdom aan cultureel, historisch en architectonisch erfgoed. Steden als Siena, Montepulciano, Perugia, Asissi, Florence spreken tot de verbeelding en liggen allemaal in de buurt. Maar ook de kleinere plaatsen als Pienza, Panicale Castiglione del Lago zijn een bezoek meer dan waard. En uiteraard het Lago Trasimeno 8 kilometer verderop, met pittoreske vissershaventjes, uitstekende restaurantjes, en diverse mogelijkheden voor waterrecreatie.

Het dorpje Casamaggiore kent slechts een paar honderd inwoners. Het atelier Tipografia Sperimentale bevindt zich aan het eind -of begin, het is maar hoe je Casamaggiore binnenrijdt...- van het dorp, naast de oude kerk, in een doodlopend straatje. De dagelijkse levensbehoeften zijn te verkrijgen in Pozzuolo, twee kilometer noordwaarts. Het authentieke vestingstadje Castiglione de Lago ligt op 8 kilometer afstand. Hier bevinden zich ook de grote supermarkten, goede restaurants en het strand.

In Castiglione del Lago bevindt zich ook het station. Het is zeer zker aan te raden een keer een dagexcursie met de trein te doen. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen om de auto neer te zetten en een treinreis naar Firenze duurt ongeveer anderhalf uur. Het voordeel is dat het station van Firenze zich midden in het historische centrum bevindt. Met name in de bekende steden (Arezzo, Siena, Perugia en dus ook Firenze) is het parkeren in het centrum vaak een probllem: grote delen zijn autovrij. De trein is een perfecte uitkomst!Zeker omdat het staion zich op 10 minuten rijden van Tipografia Sperimentale bevindt. Vanaf dit station kan ook de trein naar Rome genomen worden. deze reis duurt ongeveer twee uur. De prijzen van de treintickets zijn vergelijkbaar met de Nederlandse.

http://www.casamaggiore.nl

http://www.casamaggiore.nl

http://www.casamaggiore.nl

http://www.casamaggiore.nl

http://www.casamaggiore.nl

 

 

 

 

 

http://www.casamaggiore.nl

 

 

Tipografia Sperimentale
Agnes den Hartogh
Via Frattavecchia - Casamaggiore 11
06061 Castiglione del Lago (PG)

'Agnes' workshop was very interesting. My normal work is small scale in pen and ink and very often quite detailed - so using these printing techniques I was well out of my comfort zone - but Agnes was always helpful and enthusiastic. I would thoroughly recommend it especially if you're looking to try out something totally new or different to what you've done before.!'
Rowland Jones (more>>)

" Wat zo leuk is aan al die experimentele druktechnieken: alles gaat terug naar het basisprincipe van de dingen die ik als kind ooit wel eens heb gedaan: met de platte kant van een potlood een stuiver 'overtrekken', met een aardappel en een gevaarlijk scherp mesje een stempel maken... Met de middelen, materialen en mogelijkheden die Agnes me heeft aangereikt, ben ik op een heel andere manier en heel veelzijdig weer aan de slag gegaan en voort gaan borduren op die principes uit mijn kindertijd. Het is onvoorstelbaar wat er met zoveel verschillende materialen allemaal mogelijk is!"
(cursist, 54 jaar)